HomeHome  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

 

 Órák és Eventek

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Mephisto Pheles
Tiszteletbeli Lovag
Tiszteletbeli Lovag
Mephisto Pheles

Hozzászólások száma : 413

Órák és Eventek Empty
TémanyitásTárgy: Órák és Eventek. 
1. hozzászólás.
Ekkor: Órák és Eventek Empty2011-10-16, 03:56

Órák és Eventek-

Karaktereitek rendesen járnak délelőtti vagy legalább csak a délutáni órákra, de lehetetlen mindet kijátszani, viszont az sem jó, ha egyáltalán nincsenek, és mindenki csak tengődik, ezért havonta legalább egyszer meg lesz tartva egy óra. Az órákat a játékosok fogják megtartani, ami úgy fog kinézni, hogy kitaláltok egyet. Megtervezitek, és egy PM-ben elkülditek nekem, Mephisto Phelesnek. Így lehetőségetek lesz azon a napon tartani az órát, amikor szeretnétek, de legalább 5 nappal előtte be kell nyújtani a kérvényt, hogy a többi játékos is időben értesüljön, és ha muszáj, akkor lehessen egyeztetni. Ha senki sem jelentkezik, névsor szerint fogunk haladni és előre megadott napokon lesz megtartva. Egymás közt is megbeszélhetitek és feloszthatjátok a munkát valamint az animéből is meríthettek hozzá ötleteket, ha még senki sem játszotta ki ugyanazt.
Játékon belül a karaktereknek minden órát az arra szakosodott tanár tanít, ezek nincsenek kijátszva. Azokat az órákat, amiket kijátszunk egy helyettesítő tanár fog leadni, így aztán akármit taníthat. Ezt a karaktert már előre legyártottam, hogy a személyisége nagyjából megegyezzen, és ne legyenek félreértések. Minden órát tartó személynek az előadása előtti este meg lesz adva a tanár karakter jelszava. [ez a jelszó rendszeresen változni fog, szóval ne is próbálja meg senki ellopni és saját előnyére fordítani; ha ez mégis megtörténne, könnyen kinyomozható és a tettes azonnali bannolást kap jutalmul] Tanórák után a tanárt játszó személy karaktere 5 szabadon felhasználható pontot kap, a résztvevők pedig 2 szabadon elosztható pontot.
A mesélések is ugyanígy fognak lezajlani, de ezek már rendszertelenebbül. Teljesen rátok van bízva, hogy mikor meséltek. Valaki kitalál egy jó sztorit, amit szívesen eljátszana másokkal; elküldi a terveket PM-ben és azt, hogy hány személynek vagy személy szerint kiknek akar mesélni, megkapja az engedélyt, kitesszük a dátumot, jelentkeznek rá a játékosok; előző este megkapja a Mesélő jelszavát; végül a jó játékért a résztvevők 5, a mesét adó személy karaktere pedig 10 pontot kap. Ha néhányan kiemelkedően teljesítenek az órán vagy az eventen, további +1 vagy 2 ponttal jutalmazhatja őket a mesélő/tanár. Ezt az utolsó hozzászólása végén kell feltüntetnie.
Lesznek különleges ünnepi játékok is, amikhez ugyanígy kitalálhattok ütős meséket, de sokkal értékesebb jutalmakért.

Tanórák az apródoknak, amik az animében is szerepelnek:
Történelem - démonűzés a régmúltban, végzetes versek eredete
Démonológia - démonok ismertetése
Grimoire-tan - mágiát leggyakrabban egy démonnal alkut kötve alkalmaznak; a Grimoire ezen tanok gyűjteménye, mely tartalmazza a módszereket és a szabályokat az alkukötéshez
Démonellenes Gyógyászat - a démonok ejtette sebeket a megfelelő növények alkalmazásával gyógyítani lehet
Testnevelés – lényege, hogy a diákok hozzászoktassák a testüket a démonok mozgásához


Novícius/Fegyvernök órák
Vagyis amikor a tanulók már azon a szinten állnak, hogy elsajátították az alapokat és most kezdenek el specializálódni a kiválasztott irányba. Minden kaszthoz két olyan óra tartozik, amit meg kell tartanod ahhoz, hogy majd mestervizsgát tehess belőle és ezzel ördögűzővé válhasson a karaktered. Az egyik a Harcelmélet tan, a másik pedig a Gyakorlat. (lejjebb találod a magyarázatukat) Ezeken kívül még két órájuk lesz, de kijátszani csak egyszer fogjuk őket. Mágikus körök és pecsétek tant illetve Kardok tant tehát nem kell tartanod.

Mágikus körök és pecsétek tan -
Kardok tan -
Harcelmélet tan - Tulajdonképpen a karakterednek választott fegyvert kell itt ismertetned. Ennek a bemutatónak pedig a következőket kell tartalmaznia: típusának rövid történelmi múltja; a behozott fegyver részeinek bemutatása, hogy mi mire jó/milyen célt szolgál egy összecsapásban, illeszkedésük és mintájuk; karbantartása; használatához szükséges legalapvetőbb mozdulatokból legalább három bemutatása.
Megbízott esetén: egy-két szavas ismertetés típusának történelméből a paktum megkötésének szertartásával és feltételeivel ötvözve; külsejének bemutatása; eleme; maximum három képesség, amit összecsapásokban használni tud. (majdnem úgy, mint ahogy a könyvtárban is szerepelnek, csak annyi különbséggel, hogy ez a démon személyre szóló és más nem idézheti meg a karaktereden kívül)
Gyakorlat - Ez lehet a Futópályán vagy az Edzőteremben. Lényegében lehetőséget kell adni arra, hogy mindenki a saját kasztjának és választott fegyvertípusának megfelelően gyakorolhasson.


Ünnepi eventek: Karácsonykor, Húsvétkor, Szent Iván estéjén és Halottak napján (Halloween) lehetséges.

Fontos! Annak ellenére, hogy ti tervezhetitek a történeteket és az órákat, tilos bármelyik karaktert megölni, maradandó sérülést okozni neki, megerőszakolni vagy irányítani!

Kasztok-

Ráolvasó - a Bibliából és egyéb szentírásokból idézve harcol; végzetes versek megjegyzésére és felidézésére specializálódik; a ráolvasók teljesen védtelenek kántálás közben, úgyhogy ilyenkor a csapatuk többi tagjának kell megvédenie őket
Dragonyos - lőfegyverrel harcol
Lovag - közelharci fegyvereket használ
Doktor - sérülteket gyógyít és életeket ment akár a harcmezőn is; emellett vegyszereket alkalmaz a démonok ellen
Szelídítő - démonokat megidézve és harcba küldve küzdenek; ritkák; "igen kevesek képesek démonokat megidézni és a megbízottjukként használni őket; erős akarat szükséges a démonok megszelídítéséhez; ezt nem lehet tanulni, adottság kell hozzá"

Japán oktatás-


[ http://hu.wikipedia.org/wiki/Jap%C3%A1n_oktat%C3%A1s ]Íme az első óra terve- [Miu-channak köszönjétek]
Spoiler:
 


Miwa-chan óraterve-
Spoiler:
 
Vissza az elejére Go down


 

Órák és Eventek

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal


Ao no Exorcist :: OFF :: Archivum :: Olvasd el!
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-